Bouwkeuring Lelystad

Bouwkeuring Lelystad

Bouwkeuring Lelystad: Types bouwkundige keuring door de inspecteur van Bouwkundige keuring Lelystad en voorbeelden van toepassingen.bouwkeuring lelystad

Men moet onderscheid maken tussen een NHG bouwkeuring in Lelystad of ergens anders en andere soorten bouwkeuringen.

1. NHG bouwkundige keuring /bouwtechnische keuring

Dit eist meestal de bank of geldverstrekker om een hypotheek te kunnen verstrekken. Hierdoor kunt u een goedkopere hypotheek financieren. Deze eis wordt meestal gevraagd indien de woning wat ouder is dan 20 jaar. Hiernaast bent U wettelijk verplicht om uw woning/winkelpand te  onderzoeken op bouwfouten. Doet u dat niet ? Dan zult u geen gelijk van de rechter krijgen indien het nodig zou zijn.

2. Opleveringskeuring

Bij nieuwbouw of verbouw/renovatie neemt één van onze bouwkundige inspecteurs het geheel door met uw bouwer en wordt hiervan een rapport opgemaakt. Hierdoor staat u sterker en weet u dat alles volgens NEN normen en de bouwvoorschriften uitgevoerd is. Dergelijke keuringen voert bouwkundige keuring Lelystad een aantal keren per dag uit.

Opleveringskeuring kan ook gemaakt worden voor een huurwoning voor en nadat een nieuwe huurder er in trekt. Dus vaststellen van de huidige situatie door middel van een bouwkundig rapport voor en na. Dit doet bouwkundige keuring Lelystad ook.

3. Bouwkeuring / Meeloopkeuring

Ideaal indien u bijvoorbeeld een huis op het oog heeft en u wilt weten of het allemaal in orde is, waar zitten haken en ogen aan. Een inspecteur van bouwkeuring Lelystad loopt alles na en vertelt u ter plekke over de situatie.

4. Bouwkeuring aan dak, fundering of andere  bepaalde bouwonderdelen

Inspectie wordt uitgevoerd door een inspecteur van bouwkeuring Lelystad aan het dak om vast te stellen waar een lekkage vandaan komt en wat de kosten zullen zijn om dit te laten repareren.

5. Bouwkeuring ten gevolge van schade

Schade die door een derde partij aan uw eigendommen veroorzaakt wordt. Bijvoorbeeld als gevolg van bouwen naast uw huis, of foutieve uitvoering door de aannemer of dakdekker.
Alles wordt vastgesteld op een rapportage met foto, inclusief kostenherstel en advies door één van de inspecteurs van bouwkundige keuring Lelystad. U staat sterk en u heeft een bewijs.

6. Bouwkundige inspectie:

Tijdens de bouw om bouwfouten te voorkomen. Er wordt bijvoorbeeld controle op de bouw uitgevoerd op de wapening voor het storten van beton door een inspecteur van Bouwkundige keuring Lelystad.

7. Bouwkeuring in de zin van bouwbegeleiding tijdens de bouw

Er wordt tijdens het bouwproces een particulier of aannemer begeleid, zodat er foutloos kan worden gebouwd.

Echter kan bouwkundige keuring Lelystad ook door één van haar ingenieurs de EPC, bouwtekeningen en/of constructie laten berekenen.